Wat wij doen

Wij helpen Amstelveners die moeite hebben met het aanvragen van uitkeringen en toeslagen bij bijvoorbeeld het UWV of onze gemeente.

Onze hulp is gratis en als u wilt weten waar u de juiste informatie kunt vinden of moeite hebt met het invullen van formulieren kunnen wij helpen. We helpen om uit te zoeken of u recht hebt op regelingen, zoals woonkostentoeslag, energietoeslag of bijzondere bijstand. Als u dat wilt gaan we ook mee bij het doen van de aanvragen.

Het Sociaal Steunpunt is op 4 oktober 1978 begonnen als Stichting WAO-groep Amstelveen. In 1997 werd het Sociaal Steunpunt Amstelveen opgericht. Dit was noodzakelijk vanwege de herkeuringen in de WAO waardoor veel mensen in de WW dreigden te komen.

Het Steunpunt Amstelveen is gespecialiseerd in het bijstaan van mensen die een beroep doen op uitkeringen en toeslagen. Onze medewerkers hebben bij verschillende organisaties gewerkt en weten als geen ander hoe het er aan toe gaat.

Sociale zekerheid is erg ingewikkeld en verandert vaak. Alle wijzigingen bijhouden en de gevolgen ervan overzien vraagt een flinke inspanning. Onze adviseurs volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van toeslagen en uitkeringen op de voet en helpen u graag.

Woont u in Amstelveen

Dan kunt u bij ons terecht voor advies of hulp bij het aanvragen van uitkeringen en toeslagen. Wij geven advies of verwijzen u door naar andere organisaties die u verder kunnen helpen.

Onze flyers en ons kwartaalblad liggen in bibliotheken, buurthuizen en bij de gemeente.

Tijdens het spreekuur op dinsdagochtend 10:00 -12:00 kunt u meer informatie krijgen.

Op werkdagen kunt u bellen naar 06 82 08 24 44

Heeft u interesse in ons gratis kwartaalblad Sociaal Contact, vraag het direct aan stuur ons dan even een mailtje.

Hulp Advies Steun

“Iedere Amstelvener die vragen heeft op het gebied van sociale en/of economische zekerheid goed te helpen”